Úvod
Olej z vlašských ořechů je bohatý na vitamíny, nenasycené mastné kyseliny, zejména omega-3 a omega-6, má vysoký obsah železa, manganu a jódu. Díky obsahu manganu působí jako antioxidant. Dá se používat jak vnitřně, tak i zevně. Ořechový olej je méně známým druhem panenského oleje.
Hlavní vlastnosti:
- vysoký obsah vitamínů B, C, E a F
- obsahuje nenasycené mastné kyseliny
- antioxidant
- vnější i vnitřní použití
- vysoce kvalitní zdroj tuků
Složení
100% olej z vlašských ořechů BIO lisovaný za studena (RAW). Nefiltrovaný. Mírný zákal je jeho přirozenou součástí a není na závadu. Alergeny: Skořápkové plody.
Použití
Olej z vlašských ořechů se hodí zejména pro studenou kuchyni. Není vhodný pro tepelnou úpravu potravin. Zahřátím totiž ztrácí vitamíny. Olej je možné používat k zeleninovým salátům, ovoci, ovocným šťávám, dezertům, sýrům, míchat ho s bílým nebo ovocným jogurtem či s ním dochucovat a zjemňovat pokrmy. Dá se přidávat i do sladkých jídel. Je vhodný jako doplněk stravy i k samostatné konzumaci.